Atentie : Acest blog creaza dependenta ! Pentru a evita complicatiile ulterioare, continuati sa-l vizitati. In cazul aparitiei simptomelor ce creaza sentimente de scarba si dreptate, continuati sa-l cititi.

joi, noiembrie 08, 2007

Lume ciudata

Ma uit la studentii de la mine din facultate, pe unii ii apreciez, pe unii mai putin, pe unii deloc, ideea de baza este ca unii au avansat, s-au maturizat, unii au stagnat, unii au ajuns sa fie mai rau ca anul trecut ... Oare ce se intampla ? Mediul nu-ti prieste, televizorul, netul ... ?
Mania Hi5 si cea a Messengerului a innebunit lumea, nu numai Romania, peste tot, in autobuz aud : Intrii azi pe mess ? "Bine ... intru si eu, am ceva sa vorbesc cu tine. Dar la ce ora intrii ? Ah ... nu pot, hai la 9 ... ". Messengerul a ajuns sa fie ceva indispensabil pentru multi dintre tinerii de azi, Messengerul, Cola si telefonul. Cat despre Hi5, ideea de baza pe care eu am sesizat-o suna cam in felul urmator : "Buna ... ti-am lasat un coment ca esti draguta ... ai niste ochi superbi ... treci si pe la mine si lasa-mi si mie un comment, te pup draga". Vedeti vreo logica in treaba asta ? Intre timp ... multi dintre acestia, nu produc nimic, isi dau intalnire cu persoane de pe Hi5 ... etc, nu zic ca nu sunt si persoane printre ei, super ok, cunosc si eu cateva cazuri, insa multi sunt niste ciudati ... Acum nu mult timp, mIRC-ul era o manie, lumea intra pe mIRC, sa SOCIALIZEZE, ma rog ... ei intelegeau prin socializare : " Buna papusa, ce faci .. ? Imi dai si mie un asl ( age sex location - pentru cei ce nu stiati ) ".
Pana la urma care sunt cauzele acestei tembelizari, ca pe mine ma ingrozesc chestiile astea ... viata e grea, dar cu asemenea specimene pe langa tine, deja viata devine si HILARA ...

Vedetele

Sau mai corect " vedetele " ... ma zgarie pe timpan cand aud ca Mihaela Radulescu de la "Duminica-n familie" alaturi de mereu zambitoarea si "stupizoasa" Andrea Marin Banica, de la bine cunoscuta emisiune "Surprize, surprize" sunt DIVE! Fiti seriosi ... respectivele sunt dive, cum eu sunt catolic, si nu sunt catolic ...
Diferenta o fac deseori carcotasii, cu glume bine tintuite asupra personajelor stupide ... gen ... " Au esuat bananele " - Pai ale naibii banane ... le-au crescut innotatoare ... fac pui ... una alta ... interesant, era stupid ca respectivul sa se supere pentru o asemenea gogomanie.
Radio 21, un radio care pentru mine era un radio serios, intre timp mi-a palit aceasta impresie ... cu o idee ce eu o consider cel putin prost aleasa ... Nunta pe NeVe ... Nu o vad pe respectiva, dupa o vad ... si-mi vine sa fug in Honolulu ... cum sa faceti asa ceva ? Dar ma rog ... a prins la romanasul nostru mioritic, pasionat de toate cretinitatile.
Daca tot e vorba de cretinitati, este SENZATIONAL doamnelor si domnilor ... adica episoadele despre mult prea cunoscuta Elodia au depasit fascinantul numar de 50 ... si lumea, se uita la asa ceva, ba chiar da sms-uri ca sa raspunda la niste intrebari la fel de cretine ca subiectul.
Avem "artisti" produsi pe banda ... imi amintesc un vers al celor de la Parazitii : "imi place la tine tot, ma ridic sa iti dau foc" ... are substanta n-am ce sa zic. Se produc asemenea specimene, gen Candy si multi altii, pentru bani, multi bani, adica ... intorc banii cu lopata, iar cand e vorba de cantat live, mimam ca dam din gura, deoarece se face play-back, ca asa e la moda. Mai ganditi-va ca totusi mai exista trupe ca Iris, Phoenix, Vita de vie, Holograf si inca cateva, care fac intr-adevar muzica si scriu istorie ...
Astfel vine o intrebare ... Ce muzica mai putem sa ascultam incadrata in piata autohtona ?

Terra in decompunere

Ati observat schimbarile de clima, grave de altfel din ultimii ... sa zic 2 ani, desi sunt indulgent ? Practic, mai exista 2 anotimpuri in Romania, in Turcia a ajuns sa ninga ... Ho ho ho Merry Christmas ( Turcii sunt musulmani totusi, sa nu ma intelegeti gresit ), in timp ce marile puteri ale lumii, continua sa "produca" la scala inalta poluare de "cea mai buna calitate".
Romanii, un popor necivilizat, ce facem multi dintre noi ? " Hmm ... cos de gunoi in stanga, merg pe trotuar, un spatiu verde in dreapta ... ambalaj de Cola in mana ... cosul de gunoi, trebuie sa ridic putin mana sa arunc sticla, e o miscare mai accesibila sa-l arunc in dreapta ". Hello ... taranilor, sunteti penibili. Ai nostrii draguti Garcea, stau cu fluierul ala in gura, si sunt atat de mandrii cu el in gura, incat iti vine sa le bagi fluierul pe gat. Apai ... cand sunt in trafic, amuzamentul creste si dramatismul de altfel , ca ridica mainile gresit, fluiera aiurea, intr-un cuvant, tipa incompetenta in ei.
Spiritul civic la romani, nu ca lasa de dorit, ba chiar lipseste ... cum ar fi spus un personaj faimos : " Elementar draga Watson ... " elementar sau nu, majoritatea romanilor se comporta ca niste UGU BAGU, merg intr-un stil hilar pe strada, ei il considera smecheresc, eu bufnesc in ras si totusi, macar am de ce sa ma amuz.
In final, simt nevoia sa va spun, adica sa va rog, mai bine sa aruncati ambalejele folosite in locuri special amenajate, iar in cazurile in care cosurile sunt pline, mai mergeti pana la urmatorul cos ... pentru ca si asa Bucurestiul trage cu comuna Bucuresti, noroi, mizerie si preponderenta rasa UGU BAGU ...