Atentie : Acest blog creaza dependenta ! Pentru a evita complicatiile ulterioare, continuati sa-l vizitati. In cazul aparitiei simptomelor ce creaza sentimente de scarba si dreptate, continuati sa-l cititi.

vineri, noiembrie 16, 2007

Articol impaciuitor

Dupa multe articole de critica la adresa romanilor si Romaniei, mi-am zis in sinea mea ca trebuie sa redactez un articol care sa si laude acest popor, asadar ...
Pe langa acele defecte enumerate de mine despre romani in articolele precedente, mie imi plac romanii, sa nu credeti ca nu sunt nationalist si apreciez romanii pentru calitatile lor, dar ma deranjeaza defectele lor, care prin dezinteresul lor total, nu ii intereseaza sa le schimbe. Si cu toate astea, romanii au niste talente pentru care sunt cunoscuti in intreaga lume, sunt inventivi, improvizeaza repede, sunt inteligenti si perspicace. Trebuie sa fim mandrii ca Hagi, Comaneci, Eminescu, Coanda, Antonescu, Carol I si multi altii au fost romani, sau in cazul lui Carol I a devenit roman si a fost mandru de asta pana a murit.
Fac apel la voi, cei pe care ii intereseaza tara asta, ganditi-va la articolele pe care le-am scris si incercati sa deveniti, fata de ceea ce sunteti deja niste oameni in primul rand, in al doilea rand romani si in al treilea rand, cetateni europeni mai buni. Motiv ? Simplu, Romania are nevoie ca ambasadori care sa ii faca cinste. Succes ! :-)

Si totusi ...

Ce ar fi daca Romania ar fi mai civilizata, mai curata, mai buna in relatiile externe si ma opresc aici, macar de ar exista cele trei ... Ideea este alta, imi vine sa ma mut oriunde altundeva, decat sa mai stau in Romania, sunt momente in care ma simt mandru ca sunt roman si cele in care nu ma simt mandru, insa grav este ca s-au inmultit cele in care nu ma simt.
Romanii sunt salbatici, romanii nu au cum sa se considere cetateni europeni, nicaieri nu ai sa primesti coturi in gura, imbranceli, sa stai pe varfuri ca sa nu-i deranjezi pe altii - cazul meu - iar cand sa vrei sa cobori, intreband si vorbind frumos tot tu iti iei cuvinte grele, astfel, te enervezi si deranjezi tot mijlocul autobuzului, cu scuzele de rigoare pentru cei care n-aveau nicio vina, insa romanii sunt nesimtiti ...
Ne plangem de salarii, de proaste conditii in invatamant etc ... dar voi analizati licuricii astia, ce zumzaie prin oras ca niste muste bete, merg pe strada de zici ca au baut 1 l de vodka, iar vocabularul lor este de "ghetto", ma intelegeti ... cateva motive ca sa nu mai iesi din casa ? Nicidecum, tu spre deosebire de aceasta gloata de cretini, ai treaba, te duci cu treaba, nu te plimbi pe strada, nu mergi in Mall, sa vezi ce a mai aparut, ca sa dai 5 milioane pe o chestie care este 2 ... doar ca e coooooool ... si astfel ... vine si intrebarea mea ...
Care sunteti mandrii ca sunteti romani ? Ca sa nu va bag in ceata, eu sunt mandru ca sunt roman, dar nu sunt mandru ca sunt conational cu cimpanzeii astia.