Atentie : Acest blog creaza dependenta ! Pentru a evita complicatiile ulterioare, continuati sa-l vizitati. In cazul aparitiei simptomelor ce creaza sentimente de scarba si dreptate, continuati sa-l cititi.

luni, noiembrie 26, 2007

Grupa mortii ?

Romania a picat intr-o grupa pentru campionatul mondial din 2010 din Africa de Sud pe care eu o consider cel putin interesanta si relativ accesibila. Formatiile pe care le vom intalni sunt : Franta, Austria, Serbia, Insulele Feroe si Lituania. Ienei a declarat ca : " Franta trece printr-o perioada grea", sa speram ca asa este, altfel vom avea probleme mari, Austria este considerata una dintre cele mai slabe echipe prezente, Insulele Feroe nu ar avea cum sa ne puna probleme, cat despre Lituania, sunt o echipa foarte puternica fizic, in defensiva stau foarte bine. Sa speram ca Piturca si de aceasta data va pregati bine meciurile, pentru ca se poate sa trecem si de Franta si sa evitam barajul.
Pana la mondiale, trebuie sa vedem ce figura vom face la europene, deoarece va fi foarte importanta pentru Romania evolutia la europene.

Si s-a terminat

Iata ca a trecut o zi de duminica epuizanta din punct de vedere politic. O zi acaparata de alegerile europarlamentare si de referendumul privind introducerea votului uninominal. Rezultatele europarlamentarelor sunt elocvente, iar eu ma asteptam la ele : PD - 29,1 % ; PSD - 22,1 ; PNL - 13,3% ; PLD - 8,04% ; UDMR - 5,82. Acestea sunt partidele ce isi vor trimite reprezentatii in PE. Urmari ale acestor alegeri : Vadim demisioneaza din Parlament din cauza scorului mic obtinut pentru PE; Cozmin Gusa demisioneaza din pozitia de presedinte al PIN avand ca motiv scorul mic din alegeri, PD, PSD, PNL si PLD sunt multumite de scorurile obtinute. Per total prezenta la vot a fost buna, iar acest lucru este imbucurator avand in vedere actuala conducere a Romaniei.
Cat despre referendum : 81,99 % au votat pentru DA in timp ce 15,53 au optat pentru NU. Un rezultat care era de asteptat, desi multi s-au dus nestiind nici pana acum ce inseamna votul uninominal, dar prezenta a fost buna. ( Sursa www.realitatea.net )