Atentie : Acest blog creaza dependenta ! Pentru a evita complicatiile ulterioare, continuati sa-l vizitati. In cazul aparitiei simptomelor ce creaza sentimente de scarba si dreptate, continuati sa-l cititi.

duminică, noiembrie 18, 2007

Degenerare media ?

Cum numesc eu manipularea, proces interesant de control al maselor, realizat din timpuri stravechi, pentru a detine controlul total. Acum, o data cu aparitia televizorului, radioului, etc, manipularea a ajuns sa se extinda pe doua planuri, cel politic prin intermediul mass-mediei si cel al mass-mediei exclusiv. In perioada comunista, manipularea era cel mai important instrument al conducerii. Dupa 1990 in Romania, din pacate televiziunea nationala a ramas fidela acestei "traditii", iar indiferent de schimbarea puterii, TVR-ul era fidel conducerii actuale. Acum, peste tot unde ma uit, vad manipulare, cele doua planuri mentionate mai sus sunt cele generale, insa exista o multime de ramuri. Cati dintre romani se uita la Elodia ? Of ... mie unul mi se rupe sufletul, aproape ca imi vine sa plang. Cati se uita la Surprize, surprize ? La fel mi se rupe sufletul, este o treaba hilara la aceea emisiune, vin niste priculici, care plang cand se fac repetitiile, iar dupa cand vine marea Surpriza izbufnesc intr-un plans, pentru unii si molipsitor. De ce este aceasta manipulare ? Simplu, difuzarea acestor emisiuni lacrimogene, pentru niste romani sa-i numesc extrem de naivi, pentru ca ratingul sa fie ridicat, stiti voi ce e ala rating, liniutele alea, care merg in sus, sau raman jos.
Acest articol ar putea merge la nesfarsit, o simpla concluzie si un sfat cuprins in aceasta concluzie : Puteti sa va uitati si sa auziti ce vreti , insa si judecati ceea ce vedeti sau auziti, spre binele vostru, pentru ca s-ar putea ca la un moment dat, sa vi se arunce o stire, iar voi sa o luati de buna ...